La columna del Pont

La fira de les vanitats

S’han equivocat traient la fira del carrer i portant-la a un espai inadequat on cal anar expressament

La fira de les vanitats
La fira de les vanitats

Quan començàvem a treure el cap després de la pandèmia, el Govern Díaz va anunciar a la resta de grups municipals que havien repensat la fira comercial Firesplugues, i que a partir d’ara seria tota una altra cosa. Reconec que m’hi vaig il·lusionar. Gran decepció.

El 12 de novembre vam assistir a l’ anomenada e-Fira, a la Plaça Catalunya. El nostre govern municipal no perd cap ocasió d’equivocar-se organitzant esdeveniments en un espai que necessita ser repensat. L’aspecte general era desangelat i els comerciants no estaven contents. Encara sort que el sector de la restauració ens va alegrar el cap de setmana amb les Tapes de tardor, que ens van fer passar al mal gust de boca que ens havia deixat la fira. Però sabeu què ens deien els restauradors? Que els agradaria ser a la fira, tenir-hi una parada per oferir la seva tapa. I sabeu què ens deien els comerciants de la fira? Doncs que no hi havia gaire gent perquè no hi havia els restauradors. Que la gent vol poder menjar i prendre alguna cosa mentre visita la fira. Lògic, oi?

Doncs als governants socialistes no se’ls ha acudit. I el que és més greu: no escolten. La manera de fer del Govern Díaz consisteix sempre a organitzar l’activitat sense escoltar els protagonistes, els que en saben del tema. En acabat, o bé se sorprenen de les crítiques, molestos, o fan veure que ningú no s’ha queixat i que tot ha anat com una seda. Perquè no s’equivoquen mai, sempre són els altres. És el mateix que fan, per exemple, amb el pregó de la Festa Major.

Doncs s’equivoquen molt. S’han equivocat traient la fira del carrer i portant-la a un espai inadequat on cal anar expressament, no escoltant els comerciants i els restauradors i no essent capaços ni tan sols d’alçar la vista i veure com es fan aquestes coses en altres municipis. Malaguanyats fons Next Generation que s’han gastat en aquest fiasco, la veritat. Això sí, la bossa de color Vermell PSC corporatiu ens la van donar a tots.